Visita d’un grup de touroperadors al Segrià Sec

Els municipis de Sarroca de Lleida i Torrebesses van rebre la visita d’un nodrit grup de touroperadors, entre els quals hi havia persones de nou nacionalitats, en representació d’un grup d’empreses turístiques d’arreu d’Europa.

L’activitat va consistir en una visita al molí d’oli biodinàmic Simbionatur, situat a Sarroca de Lleida, on se’ls va presentar el procés d’elaboració d’aquest oli. Durant la tarda van participar a la ruta monumental de Torrebesses, organitzada pel Centre d’Interpretació de la Pedra Seca. Durant la ruta guiada van poder visitar l’Església Nova d’aquesta població, coneguda per haver-se interromput la construcció a causa d’una sèrie de males collites a mitjans del segle XIX; el Molí de Bep del Canut, del segle XIX i recentment restaurat, on se’ls va oferir un dinar amb productes típics del territori; i finalment van degustar un cafè a la taberna del Castell Palau d’aquesta localitat, una monumental construcció del segle XI que ha estat condicionada com allotjament rural i restaurant.

Els visitants van coincidir en valorar molt positivament la possibilitat d’organitzar activitats turístiques en aquest territori i la satisfacció pel tracte rebut. També van manifestar la seva sorpresa pel gran número d’atractius desconeguts que hi ha al territori del Segrià Sec.

IMG-20160930-WA0000