Xallenge David Duaigües

Xallenge David Duaigües

Xallenge-David-Duaigues-2-webEl diumenge 18 de març de 2007 va néixer la Marxa BTT d’Almatret, organitzada per David Duaigües i el Club Ciclista Almatret. Es va marcar un recorregut que va passar pels principals reclams turístics de l’àrea incloent-hi la visita als tossals d’Almatret, ubicats a l’aiguabarreig Segre-Cinca, que conserven una bona mostra del paisatge de pineda, així com importants illots forestals en un país en què el bosc és molt rar. L’espai comprèn tota la ribera de l’Ebre entre el barranc de Canotes i el límit amb l’Aragó, junt amb l’espai protegit de Riba-roja d’Ebre, són un excel·lent representant de les serres marginals situades a la zona més meridional de la plana del Segre. Els costers d’aquest espai, antigament d’usos miners, desguassen a l’Ebre, en una zona molt concorreguda per navegants, pescadors i amants dels esports aquàtics en general. Així doncs, tot i que el paisatge és intensament humanitzat, conserva importants àrees de vegetació natural. Aquest espai acull una àrea de gran importància biogeogràfica com a centre de conservació d’espècies endèmiques.

Xallenge-David-Duaigues-webLa mort sobtada de l’ànima i creador de la Marxa BTT d’Almatret en les seves 3 edicions i de la Marxa BTT Vila de Seròs l’any 2009, DAVID DUAIGÜES el 21 de juliol de 2009 mentre treballava en l’extinció d’un incendi forestal a Horta de San Joan (Tarragona), ens va deixar un buit que serà impossible d’omplir, la seva figura encoratja’n a tirar endavant aquest projecte que va sortir del no rés i la seva il·lusió en el futur de properes edicions ha fet que les persones que vam col·laborar estretament amb ell i que li vam donar tot el nostre recolzament haguem dut a terme una nova xallenge dedicada a la seva memòria, a la dels seus al·legats i a la dels companys que també van morir aquell fatídic dia.

Aquesta nova prova es va anomenar Xallenge David Duaigües i de la mateixa manera que la Xallenge de l’Aiguabarreig, va estar formada per la Marxa BTT d’Almatret i la Marxa BTT Vila de Seròs. El funcionament, esperit i filosofia de la prova va ser el mateix que va pensar en David de manera que no hi va haver canvis significatius en relació a altres anys. Des d’aleshores, la prova s’ha vingut realitzant any rera any, amb cada vegada més èxit de participació i amb el reconeixement dels practicants de la BTT.

Extret de www.xallengedavidduaigues.com

A continuació, us deixem aquest vídeo amb el recorregut de la Xallenge de l’edició 2017.

Si voleu experimentar pel vostre compte una Xallenge David Duaigües us deixem el track GPS de Wikiloc de l’edició del 2017.