Galeria d’Heràldica Jordi Fornos

Una història de superació personal

En Jordi Fornos va passar la major part de la seva vida treballant a les mines del poble, fins que una greu malaltia el va apartar de la seva professió. La convalescència va ser llarga, però li va servir per desenvolupar la seva vessant artística i creativa. Amb el suport de la seva parella, la Anna Maria, i una dedicació plena a la seva obra, no va trigar a començar a produir escultures de tota mena.

L’obra de Jordi Fornos

Els principals eixos de l’obra d’en Jordi són a la vessant de l’heràldica i la reproducció d’edificis i objectes diversos, caracteritzades per una extraordinària precisió i detallisme, pròpies d’una tècnica artística perfeccionada al llarg d’anys.

Destaca la col·lecció d’escuts de tots els pobles del Segrià, juntament amb algunes altres ciutats; les magnífiques cadenes, creades a partir d’una única peça de pedra; o les poc menys que perfectes reproduccions de l’ermita de Sant Joan del nostre poble i l’estació de ferrocarril de Lleida.

En Jordi Fornos, a més, porta un registre exhaustiu de la seva feina, en les quals ha comptat les hores i dates de tota la seva obra, i que dóna una idea de la tasca que ha realitzat.

Reserva i visita

La major part de la col·lecció es troba exposada a la seva galeria particular, on també hi ha el seu obrador, la qual es pot visitar amb cita prèvia. Podeu trucar-hi per telèfon, al 973 13 80 77. La visita és gratuïta. 

També podeu descarregar-vos el fulletó informatiu: Díptic

  • Imatges
  • Ubicació