Fer esport als Tossals d’Almatret

Visita els Tossals d’Almatret i dona la benvinguda al riu Ebre

cropped-IMG_1937.jpg

Els Tossals d’Almatret s’emplacen sobre les amples aigües de l’Ebre, al límit sud de l’Aiguabarreig i la confluència dels rius Segre, Cinca i Ebre. Es tracta d’un espai natural protegit l’any 1992 per la Generalitat de Catalunya, ja que els seus pronunciats contraforts estan poblats de pinedes de pi blanc amb màquines i brolles continentals, molt escasses a la depressió de l’Ebre.

Aquests paratges tenen un marcat contrast de colors entre els verds i marrons dels costers abruptes i els blaus dels meandres del riu Ebre.

Rutes BTT i a PEU

Els Tossals compten amb una àmplia xarxa de camins i senders on es pot practicar el senderisme i el ciclisme en la modalitat de muntanya (BTT). Hi ha senyalitzades diverses rutes:

rutes tossals

Els Tossals en 3D!

Empreu el ratolí per desplaçar-vos pel mapa, fent clic a qualsevoll lloc i movent el cursor. Girant la roda podeu reduir i ampliar la vista; i també podeu fer clic a diferents llocs per obtenir informació sobre rutes i punts d’interès. 

Veure-ho en pantalla sencera

Itinerari 1: Almatret al Cingle de la Pena i la Mina de l’Espanyola

Interessant recorregut senyalitzat i circular que parteix del poble i transcorre per diversos indrets d’interès cultural com ara el Pou de la Vila, la Vall dels Horts i, ja dins l’espai protegit dels Tossals d’Almatret, el mirador situat al cingle de la Pena, la mina del Duró i la de l’Espanyola.

Fins al mirador del cingle de la Pena s’hi pot arribar en un turisme seguint el camí que parteix de la carretera LV7046 a 300 metres de la rotonda d’entrada al municipi. En alguns trams l’itinerari segueix antics senders o corriols que s’endinsen pels boscos de la zona.

Itinerari 2: D’Almatret al Tossal Gros, el Malacate i la Mina del Tormo

Aquest itinerari comparteix amb l’anterior que comença a Almatret, és circular i també s’endinsa dins l’espai natural dels Tossals d’Almatret. Per contra, es força més llarg i té un desnivell molt superior.

Fins al peu del Tossal Gros s’hi pot arribar en vehicle tot terreny i fins a l’argue de la mina del Manuel, passant per la mina del Tormo, també.

Itinerari 3: Del mirador David Duaigües a la Fàbrica passant per la mina del Ricard

Bonic recorregut circular que parteix del camí de l’Embarcador, just a la cruïlla del camí del mirador David Duaigües, a 3,8 km d’Almatret. Aquest mirador fou inaugurat l’any 2010 en reconeixement al bomber i almatretenc David Duaigües, qui morí en l’incendi d’Horta de Sant Joan de juliol de l’any 2009. Des d’aquest punt parteix un sender que en direcció sud-est descendeix fins les antigues instal·lacions de la mina del Ricard i l’antiga i imponent fàbrica de ciment, situada prop del riu Ebre.

Camí de l’Ebre (GR99)

Dues etapes d’aquest recorregut de més de 1.200 km que ressegueix el riu Ebre travessen de nord a sud Almatret. L’etapa 36 i la 37.