Baró de Maials

Baró de Maials és la Cooperativa més gran de les Garrigues Històriques i del Segrià Sec. Va ser fundada el 5 de Maig de 1917 per iniciativa d’alguns pagesos animats i assessorats per les gestions i conferències d’Eliseo Salis Musté (en aquell moment mestre d’escola del poble de Maials i de qui va rebre el nom una de les principals places del poble), amb l’objectiu de comercialitzar l’oli d’oliva, principal producte de la localitat.

Així doncs, el 1919, es compra el primer molí d’oli, punt de partida per al continu creixement de l’entitat amb noves seccions i serveis. L’esforç de les successives generacions, ha fet d’aquella primera llavor un arbre que ha donat branques i enfortit les seves arrels fins a la gran cooperativa que és actualment.

La Cooperativa participa activament en l’organització i celebració de la Fira de l’Oli Verd de Maials, la qual es celebra al novembre. En aquesta època és possible realitzar visites guiades a la Cooperativa sense cita prèvia. En cas que la vulgueu visitar, contacteu-hi per telèfon.

C/ Sindicat, 3
25179 Maials, Lleida.
Tel.: 973-13.00.05
www.barodemaials.cat