El Segrià Sec obre la porta al turisme gastronòmic

Acte de presentació de la jornada a càrrec d’Evarist Giralt

El passat 8 de juny , a la sala de la planta baixa de l’ajuntament d’Almatret, es va celebrar una jornada dedicada a la creació d’activitats de turisme gastronòmic, organitzada per la Comunitat de municipis del Segrià Sec amb la col·laboració de l’Associació Leader de Ponent.

Ariadna Boixader de l’empresa Olea Soul, de la Pobla de Cérvoles, Magda Garret, tècnica de turisme de la Cooperativa i l’Ajuntament d’Arbeca i Glòria Sala, responsable de comunicació de la Cooperativa l’Olivera, de Vallbona de les Monges, van ser les responsables d’exposar al públic les virtuts que envolten el món del turisme gastronòmic. Van presentar el turisme gastronòmic com una oportunitat pel territori. Una oportunitat a nivell econòmic i per augmentar el valor afegit dels productes autòctons del Segrià Sec i Les Garrigues.

Per potenciar el turisme gastronòmic cal fer xarxa, cal que ens coneguem entre nosaltres i establir ponts de comunicació per tal d’impulsar projectes comuns entre tot els actors que treballen amb productes alimentaris, afirmava Boixader. Per la seva banda, Magda Garret afirmava amb contundència que tenim uns productes que molts voldrien, però que primer ens ho hem de creure per tal d’aprendre a vendre’ls millor, i que el turisme gastronòmic és una eina molt potent per transmetre tot el valor afegit que s’amaga darrere dels nostres productes. En acabar, Glòria Sala mostrava les xifres de facturació relacionades amb totes les activitats enoturístiques que realitzen al celler de l’Olivera. Aquestes han permès que a dia d’avui siguin cinc persones les que formen l’equip d’enoturisme del celler de Vallbona. Un fet impensable fa cinc anys.

 

Intervenció de Magda Garret

Intervenció d’Ariadna Boixader