Nou informe de l’observatori de l’ocupació del Segrià Sec

Des de l’observatori de l’ocupació del Segrià Sec us presentem l’informe referent al segon trimestre d’aquest any 2017.

Les dades de l’informe rebel·len que les dades d’atur cauen fins a nivells inferiors als registrats durant l’any 2009, en el mateix període. A dia d’avui, el nombre de persones registrades a l’atur és de 44, setze menys que el mateix trimestre de l’any passat.

Pel que fa a la composició de l’atur registrat aquest afecta més al sexe masculí amb un 57% del total. Un dels fets més alarmants és l’elevada existència de persones amb casos de desocupació de llarga durada amb els risc que aquest fenomen comporta en termes d’exclusió social, a més a més, a aquesta qüestió cal sumar-li el fet que aquestes persones amb casos d’atur crònic són persones d’elevada edat, fet que dificulta encara més la reincorporació al mercat laboral. Així doncs, serà necessari implementar mesures específiques per la reinserció laboral d’aquestes persones.

Pel que fa a la contractació, aquest presenta xifres bones en comparació a anys anteriors. Durant el segon trimestre s’han formalitzat un total de 94 contractes, 30 més que el trimestre passat. Tot i aquestes xifres tant positives cal destacar que molts d’aquests contractes són de tipus temporal o per circumstàncies de producció. Característiques com aquesta mostren la precarietat del mercat laboral català incapaç de crear llocs de treball amb bones remuneracions i de durada estable.

Un altre fet destacable és que la majoria de contractacions, exactament 52 provenen del sector agrícola i ramader, aquesta xifra representa un 55% del total de contractacions esdevingudes al Segrià Sec. Aquesta dada ratifica la dependència excessiva del teixit productiu del Segrià Sec enfront el sector primari. Per tant, caldrà seguir treballant en la diversificació d’aquest teixit amb l’objectiu de desestacionalitzar la contractació laboral i assolir nivells més estables en termes generals.

Així doncs, sembla que s’està superant la desocupació massiva que ha provocat la crisis econòmica, però és necessari seguir treballant per millorar la qualitat i estabilitat dels llocs de treball del Segrià Sec amb l’objectiu final de millora la qualitat de vida de la ciutadania.

A continuació, podeu accedir a l’informe, del segon trimestre del 2017, de l’observatori de l’ocupació del Segrià Sec. Esperem que sigui del vostre interès i us sigui d’utilitat.

Download (PDF, Unknown)