Neix idRural, Associació per la innovació, el desenvolupament i la participació social al món rural

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec recolza la creació d’aquesta nova entitat que promourà iniciatives destinades a revitalitzar les zones rurals. El benestar i la cohesió social de la població, l’impuls econòmic, la rehabilitació d’habitatges i la lluita contra la bretxa digital, entre els objectius d’idRural.
L’Associació per la innovació, el desenvolupament i la participació social al món rural- idRural, neix a partir d’un estudi realitzat per l’Ajuntament d’Almatret i de les necessitat detectades fruït de la col·laboració entre els municipis de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec. Aquesta entitat sense ànim de lucre es constitueix amb l’objectiu d’impulsar i desenvolupar projectes de participació social que afavoreixin la revaloració de l’espai rural; tenint sempre en compte la millora de les condicions de vida, el benestar i la cohesió social i territorial de les zones rurals i especialment els micropobles.
Per iniciar aquest projecte s’hi ha involucrat, entre d’altres i tots a títol individual, l’alcalde d’Almatret, Jordi Tarragó, que en serà el president. L’alcaldessa de Llardecans, Carme Pinyol, que assumirà la vicepresidència i Mario Urrea, alcalde de Torrebesses, que actuarà com a vocal. En paraules del president de l’entitat, Jordi Tarragó, “idRural neix amb vocació de servei no només el Segrià Sec sinó a tot el seu entorn i és també una iniciativa ampliable i reproduïble arreu de Catalunya”.