La Comunitat de Municipis del Segrià Sec obre el procés per contractar cinc joves en pràctiques durant mig any

Les contractacions es podran fer gràcies a una subvenció per la convocatòria de contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del programa de Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya. 

Els cinc ajuntaments que formen la Comunitat de Municipis del Segrià Sec han rebut una subvenció per la convocatòria de contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil. Aquest Programa, cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu,  busca millorar l’ocupabilitat dels joves, permetent l’adquisició d’aptituds i competències derivades de la pràctica laboral.

A cada població de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec es requereix un perfil diferent. A Almatret es contractarà un educador/a social; a Llardecans un tècnic/a de repoblament i turisme; a Maials un fuster/a; a Torrebesses un administratiu/va i a Sarroca de Lleida es busca un arquitecte/a. En aquests moment s’està duent a terme la cerca de candidats i candidates previ a obrir el procés de selecció definitiu. Els contractes, que tindran una durada de sis mesos, es faran a partir del mes setembre de 2021.

Els candidats i candidates han de complir diversos requisits per accedir a les ofertes de feina, entre elles estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya, tenir entre 16 i 30 anys en el moment de sol·licitar la inscripció al Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, a més de ser demandants d’ocupació al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Així mateix, caldrà que tinguin un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior, o bé, un altre títol oficialment reconegut com a equivalent o un certificat de professionalitat.