L’informe sociodemogràfic

En el marc de l’actualització del Pla estratègic del Segrià Sec, des de la Comunitat de municipis us presentem l’informe sociodemogràfic de la Comunitat, elaborat amb l’objectiu d’aconseguir un coneixement acurat de quin és l’estat en que es troba el territori  en termes demogràfics i del mercat de treball.

Així doncs, aquest és el primer pas per la renovació del Pla estratègic, que el seguiran les presentacions i dinàmiques participatives que serviran per fixar les línies estratègiques que regiran les accions dels pròxims anys.

D’aquest primer informe cal destacar-ne que la regressió demogràfica no s’atura al Segrià Sec, afectant de forma severa la majoria de municipis de la Comunitat, per tant, caldrà repensar les accions i projectes concrets a implementar per tal d’aturar la pèrdua de població i l’envelliment d’aquesta com a conseqüència del baix índex de natalitat. Tot i que les dades no ens donen mostres d’optimisme en vers la situació que travessa la Comunitat, pensem que la implementació del Pla estratègic actual ha servit per sembrar la llavor de la sensibilització que ens ha de portar a un desenvolupament rural sostenible a les nostres contrades.

En definitiva, esperem que aquest document us sigui d’utilitat per tal de conèixer en quin estat es troben els municipis del Segrià Sec en termes demogràfics i laborals,  i ben aviat puguem començar a prendre les decisions més adequades per revertir aquesta dramàtica situació.

Download (PDF, Unknown)

#segriàsec2016

#segriàsec2016