III Premis Almia Educativa (ajornats fins al 2022)

La tercera edició dels Premis Almia-Educativa que es  convocarà el 2022 buscarà estimular la investigació sobre energies netes entre l’alumnat i el professorat de primària i secundària amb xecs regal per a material escolar.

L’Ajuntament d’Almatret i el grup ICE Almia educativa  obriran na nova convocatòria dels Premis Almia-Educativa amb l’objectiu de promoure i reconèixer la tasca formativa sobre la conscienciació i recerca de recursos energètics sostenibles, nets i respectuosos amb el medi ambient. Els premis estaran oberts a estudiants d’educació primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de qualsevol centre de Catalunya.

Després de no poder celebrar-se al 2020 i tampoc al 2021 a causa de la situació generada per la pandèmia, la propera convocatòria d’aquesta tercera edició dels Almia-Educativa premiaran projectes dins cada etapa educativa. A més, s’establirà un premi popular al projecte més votat pel públic a partir dels vídeos que els candidats i candidates compartiran a Youtube. Entre totes les categories es repartiran xecs regal per a material escolar.

Per accedir als guardons caldrà elaborar una maqueta, pòster, prototip o projecte al voltant de diferents temàtiques depenent del nivell educatiu. Els temes aniran des de l’impacte o els avenços de les energies renovables, la generació, consum i promoció de fonts d’energia renovable, la investigació al voltant de projectes d’emmagatzematge d’energia, la reducció de consum energètic provinent de combustibles fòssils amb un impacte negatiu pel medi ambient, o bé, el desenvolupament d’una innovació tecnològica en l’ús de fonts d’energia neta disponibles al territori. En la propera convocatòria ja s’establirà la documentanció i els terminis de presentació 2021 a través del correu electrònic: almia@almatret.cat Les bases i detalls de la convocatòria es podran consultar quan siguin publicades a l’enllaç corresponent.

Un jurat especialitzat avaluarà els projectes en base a l’originalitat de les propostes, la metodologia emprada, la dimensió didàctica del projecte i la viabilitat tècnica dels prototips. La resolució dels premis es coneixerà en la data que s’establex-hi en la convocatòria i el lliurament dels guardons es farà amb posterioritat a l’Ajuntament d’Almatret. La data i el format de l’acte es fixarà en funció de la situació sanitària del moment.