II Fòrum Verge Extra: Oli i territori

 

L’organització del Fòrum Verge Extra, seguint les mesures preventives acordades per la Generalitat de Catalunya el dia 11 de març, ha acordat l’AJORNAMENT DE LA CELEBRACIÓ TOTES LES ACTIVITATS previstes en el marc d’aquesta segona edició.

Vídeo de la compareixença de premsa.

 

Vés directe a:

Benvinguts al Web de la Segona edició del Fòrum Verge Extra, del 18 al 20 de març de 2020

Fòrum Verge Extra: Oli i Territori 2020

El Fòrum Verge Extra és un espai de debat públic i privat, concebut per tal de reflexionar sobre la situació actual i l’esdevenir de l’oleïcultura. Els seus membres comparteixen la necessitat d’incrementar el valor afegit de l’Oli d’Oliva Verge Extra (OOVE) mitjançant la creació de sinergia amb el territori, el patrimoni i la cultura.

El Fòrum Verge Extra és obert a totes les persones, empreses i entitats interessades en el sector de l’oleïcultura. 

El Fòrum té una filosofia basada en l’avaluació. Volem entendre si els nostres recursos locals tenen la potència suficient per impulsar el desenvolupament local, la creació de riquesa i d’ocupació de qualitat i sostenible i, en definitiva, contribuir a la dignificació i el repoblament dels nostres territoris.

El Fòrum consisteix en un recorregut pel territori de l’Urgell, les Garrigues i el Segrià Sec, durant el qual un Panell d’especialistes en diferents matèries visiten espais amb elevat potencial de generar aquest valor afegit. Durant les tardes s’organitzen activitats públiques orientades a crear xarxa i reflexió, i clou el divendres amb un darrer fòrum obert en el qual els membres del Panell presenten les seves primeres conclusions i es fomenta el debat amb totes les persones assistents.

Objectius FOVE’20

L’edició de 2020 gira entorn del concepte de relat, entès com un valor intangible

 • Determinar l’existència d’un relat conjunt que relacioni l’OOVE i el territori on es produeix.
 • Fixar els atributs sobre els quals se subjecta o es pot construir aquest relat.
 • Determinar el grau d’interiorització del relat per part de les empreses.
 • Establir criteris per fomentar aquesta interiorització.

Membres del Panell d’experts i expertes

El Panell d’avaluació d’aquesta edició és format per especialistes en matèria de turisme, comunicació i màrqueting:

 • Carme Gasull, periodista i comunicadora gastronòmica, és col·laboradora habitual de nombroses publicacions i creadora del blog Entaulats (www.carmegasull.com).
 • David Esteller, consultor especialitzat en innovació, màrqueting, planificació i dinamització de productes turístics. Fundador de l’empresa TOURISLAB (www.tourislab.com).
 • Giuseppe Cavallo, amb més de 30 anys d’experiència en màrqueting responsable i storytelling, fundador de l’agència VOXPOPULI (www.voxpopulilabs.com).
 • Nagore Espinosa, consultora experta de la Organització Mundial del Turisme, professora en la Universitat de Deusto y CEO de IN2DESTINATION (www.in2destination.com).

Programa FOVE’20

L’edició 2020 del Fòrum Verge Extra se celebrarà entre els dies 18 i 20 de març i s’ha previst el següent cronograma:

Programa general

 

Programa de la jornada del divendres

També podeu descarregar-vos el cartell visitant aquest enllaç.

Sessions de tarda

Aquesta edició introdueix com a novetat la realització de dues dinàmiques participatives de tarda, per tal de fomentar el treball en grup.

 • Dinàmica  “elevator pitch”, realitzada amb persones relacionades amb la producció i la comercialització d’OOVE, per tal d’entendre els arguments centrals de la venda del producte (dia 18, a les 16:00, al CIPS de Torrebesses). L’activitat consistirà en una presentació d’un minut i mig de durada màxima, la qual es realitzarà davant el Panell d’experts i tractarà sobre els elements diferencials del vostre oli. L’experiència serà enregistrada i posteriorment es remetran les conclusions a les persones participants. Les gravacions seran per ús intern, i no se’n preveu la publicació.
 • Dinàmica “customer journey, realitzada amb tècnics en turisme, desenvolupament local, promoció, agents turístics… a fi de dissenyar l’experiència del visitant, des del descobriment fins el record (dia 19, Borges Blanques).’experiència serà enregistrada i posteriorment es remetran les conclusions a les persones participants.
 • Dinars de networking: les dues jornades seran precedides d’un dinar opcional, cadascun dels quals tindrà un cost de 15€. El dimecres 18 es realitzarà al Molí del Bep del Canut de Torrebesses i el dijous 19 al Restaurant Masia de les Garrigues a Les Borges Blanques.

La participació en aquestes accions està condicionada de forma estricta a la inscripció mitjançant el formulari que podeu trobar a continuació. La jornada Elevator Pitch admetrà públic, però hauran de ser sempre persones que acompanyin els i les participants; o bé persones que acreditin un interès especial en la sessió. Totes aquestes persones també s’han d’inscriure a l’apartat corresponent del formulari.

>>>> Informació adicional en relació a la jornada Elevator Pitch: 

 • L’activitat té un cost de 25 Euros, els quals s’hauran de liquidar el mateix dia a l’organització de l’esdeveniment.
 • A més a més d’aquest pagament, les persones que hi desitgin participar hauran d’aportar 2 ampolles de l’OOVE que es presenti, preferentment en format 500 ml.
 • Igualment,  per tal de preparar aquesta dinàmica, la Fundació CEEI us ofereix la possibilitat de participar en una jornada prèvia en la qual es treballarà la metodologia elevator pitch, per tal de perfeccionar les vostres presentacions (activitat gratuïta). La sessió s’ha previst el dimecres 11 de març a les 16:00 al CEEI de la Caparrella i serà impartida per la Viviana Garcia Espinós. Us recomanem especialment d’assistir-hi.

Formulari d’inscripció

Aquest any hem implementat un formulari d’inscripció únic per a totes les activitats programades, per tal de simplificar el procés.

Per iniciar el procés d’inscripció, visiteu aquesta pàgina

TOTES LES INSCRIPCIONS ES REALITZEN AMB EL MATEIX FORMULARI, DES DEL QUAL US PODEU INSCRIURE A LES ACTIVITATS QUE VULGUEU.

 

El Fòrum Verge Extra se celebra gràcies a la participació de: