Camins de l’or líquid del Segrià Sec (sisena edició)

Per sisena edició consecutiva, el Consell Comarcal del Segrià, ajuntaments, cooperatives i altres productors de la comarca del Segrià, posen en marxa els Camins de l’Or Líquid del Segrià Sec. Les activitats s’iniciaran el divendres 24 d’octubre a Alpicat i finalitzaran el diumenge 21 de desembre a Seròs.

Els Camins

Els Camins d’or líquid al Segrià Sec ens apropen al patrimoni oleícola del nostre territori: a la cura del fruit màgic a l’arbre, al seu procés d’elaboració, a les qualitats beneficioses per la salut, a l’aprenentatge de la identificació del seu sabor, de la seva textura, del seu aroma… en definitiva, a la cultura que l’envolta i que ens envolta.

Aquest projecte promou apropar-nos als pobles productors d’oli de la comarca del Segrià durant els caps de setmana de novembre i desembre. Acompanyen a la visita a les Cooperatives i als Molins segrianencs una gran diversitat de propostes turístiques i culturals que ens permetran conèixer llegendes, racons, paratges, que ens conviden experimentar, tastar, assaborir el nostre or, l’or del Segrià, l’or fet oli.

Pàgina dels Camins al Consell Comarcal del Segrià

Pobles participants

Aquest any, els pobles que participen als Camins són:

  • Alpicat (24 d’octubre): acte de presentació i espectacle poètic i musical.
  • Aspa (2 de novembre): Esmorzar popular a la cooperativa i tast d’oli guiat.
  • Alfés (9 de novembre): Esmorzar popular i ballada de sardanes.
  • Maials (15 i 16 de novembre): Fira de l’Oli Verd, esmorzar popular, visita a la cooperativa Baró de Maials i jornades tècniques.
  • Llardecans (23 de novembre): Esmorzar popular i xerrada sobre l’aplicació de l’oli a la cosmètica.
  • Alcanó (30 de novembre): “Fem de pagès un dia”, amb activitats de recollida tradicional i mecànica d’olives i visita guiada a construccions de pedra seca.
  • Sarroca de Lleida (7 de desembre): Esmorzar popular i tast d’infusions d’olivera. També s’hi farà una trobada de col·leccionistes de xapes.
  • Torrebesses (14 de desembre): Esmorzar popular, el tradicional concurs d’all-i-oli i visita al Molí de Bep el Canut.
  • Seròs (21 de desembre): Esmorzar popular i taller de sabó casolà.

A més a més, si participeu en sis de les activitats programades, participareu en la rifa d’un lot de productes de les cooperatives.

Descarregueu-vos el fulletó i no oblideu cap activitat!