300.000 € en inversió pública per rehabilitar patrimoni i activar el turisme al Segrià Sec

Els ajuntaments d’Almatret, Sarroca de Lleida i Torrebesses han acordat una inversió total de 302.082,15 € per a portar a terme tres actuacions de rehabilitació del patrimoni històric i cultural local. Les actuacions que s’executaran són:

  • La recuperació del Pou d’Avall i creació d’un itinerari turístic a Almatret.
  • La restauració monumental i valorització turística del Castell de Sarroca de Lleida (1a fase)
  • La rehabilitació del Molí de Bep del Canut de Torrebesses.

Les tres actuacions han aconseguit finançament del programa LEADER, gestionat pel Consorci Garrigues pel Desenvolupament del Territori, del qual formen part. El total de l’ajut és de 199.029,62 Euros (el 80% del pressupost, excloent l’IVA), el qual correspon a una aportació del FEADER de 109.515,78 € i una aportació del DAAM de 89.603,84€.

Tres projectes per promocionar el patrimoni local i promocionar el turisme

Els projectes objecte de la subvenció corresponen a actuacions orientades a millorar la projecció turística i cultural del territori. L’objectiu de les accions és tant la protecció del patrimoni material com incrementar l’atractiu turístic dels pobles en el marc del Pla Estratègic del Segrià Sec i la Comunitat de Municipis.

Recuperació del Pou d’Avall i creació d’un itinerari turístic a Almatret

L’actuació consistirà en la recuperació de les construccions del Pou d’Avall, el qual forma part d’un complex amb el Pou de la Vila. Es portaran a terme actuacions de consolidació estructural de les construccions i millora dels accessos, seguretat i drenatge de la bassa. També es portarà a terme un programa de senyalització de l’espai i el centre urbà.

[print_gllr id=1268]

Rehabilitació monumental del Castell de Sarroca de Lleida

Les actuacions a executar al Castell de Sarroca són la consolidació constructiva, millora dels accessos i senyalització. L’objectiu pretès és corregir els problemes estructurals del Castell, alhora que adequar els espais per afavorir-ne la visita i possibilitar que la ciutadania pugui gaudir-ne amb seguretat.

[print_gllr id=1273]

 

Recuperació del Molí de Bep de Canut

L’actuació al Molí de Bep de Canut consisteix en la millora de la via d’arribada al poble, sanejament general del terreny, la rehabilitació d’interiors i d’equipaments existents i l’adequació de la bassa i el pou de recollida.

[print_gllr id=1279]

Ubicació dels projectes