A peu o amb bicicleta

Nova guía de rutes a peu i en bicicleta

Ja esta a la venda a l'Ajuntament la nova guia de rutes del Segrià Sec "Paisatges de l'Oli al Segrià Sec".

Descobreix diverses rutes per realitzar, a peu o en bicicleta de muntanya, pels paisatges del Segrà Sec. Totes els recorreguts estan il·lustrats amb fotografies!  Pots seguir el recorregut amb el mapa de paper a escala 1:30.000. o també activant un codi QR que permet consultar-les mitjançant l'Smartphone.

També inclou un recull dels atractius turístics més rellevants de cada un dels pobles que integren la comunitat de Municipis del Segrià Sec: Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca i Torrebesses.

Rutes

Ruta de l'Escorial i la mina

On podràs descobrir els vestigis de l’activitat minera del municipi, a més a més, dels conreus tradicionals de Maials i el Segrià Sec, on podràs contemplar els arbres que ens donen el nostre or líquid particular, l’excel·lent oli d’oliva verge extra

Ruta de la Mina

Ruta de petita distància per gaudir de la passejada contemplant el paisatge maialenc i el seu passat miner.

Ruta fins a Montmeneu passant per l’Arc d’Adà i el Mas de Llaurador

Ruta que culmina amb les vistes privilegiades de la plana ponentina des del cim del Montemeneu. Podràs contemplar els vestigis d’una fortalesa àrab i l’arc apuntat d’Adà. També passa per la cabana de volta més gran de Catalunya, el Mas de Llaurador, amb 150m2 de planta, una obra mestra de l’arquitectura tradicional.

Ruta de la Vall dels Horts

és el testimoni dels antics pobladors, els quals sortien de les viles a buscar les aigües de la Riera de la Vall Major. Al llarg d’aquesta riera, la qual encara avui sol portar aigua, el pagesos i vilatants hi van anar construint horts agrícoles, pous, basses i rentadors. Molts d’aquest encara avui es conserven i permetran fer-se una idea de l’enginy i l’habilitat dels nostres avis, els quals, fent ús dels recursos naturals que tenien a l’abast i la tècnica de la pedra seca, van ser ser capaços d’administrar amb èxit el curs de la riera.