Anima't a submergir-te en la cultura maialenca a través d'un element primordial de la dieta mediterrània

L'Oli de Maials

Les oliveres formen part des de fa centenars d’anys del paisatge maialenc, així com del Segrià Sec i les Garrigues, i han impregnat intensament la cultura d’aquestes terres.

Aquí l’oli està reconegut per la D.O.P Les Garrigues i compta amb la garantia del segell europeu de Denominació d’Origen Protegida. El «suc d’olives» és un oli d’oliva verge extra de reconegut prestigi i qualitat garantida, elaborat únicament amb oliva arbequina, i de forma completament natural que dóna a l’oli una gamma d’aromes, sabors i un cos ben diferenciats que no posseeixen els olis sotmesos a barreges, refinaments o de processos correctius.

 

La Cooperativa del Camp Foment Maialenc-S.C.C.L. fundada 1917, és la cooperativa de tots els pagesos de Maials. La cooperativa de Maials t’obre les portes de les seves instal·lacions perquè coneguis els secrets de l’or líquid. Organitzant activitats de tot tipus perquè aprenguis a olorar, degustar i diferenciar cada matís de l’oli.

Les tècniques de recol·lecció i producció han evolucionat amb el pas dels anys, però a Maials és possible enfilar el túnel del temps i viatjar al passat per descobrir com es produïa l’oli des de temps immemorial. Però també visitar unes instal·lacions modernes que són les que avui en dia garanteixen que puguem gaudir d’un autèntic suc d’oliva.

Un exponent n’és l’èxit de la Fira de l’Oli Verd de Maials al mes de novembre, la presentació oficial de l’oli nou. On es pot degustar a més del primer oli, la truita d’ametlles i productes artesanals d’alta qualitat.

La millor manera de conèixer tots els seus secrets del tresor de la nostra terra és a través de la gastronomia, el turisme, el paisatge, la cultura tradicional i un bon Tast Professional.

L´oleturisme és poder gaudir de l’Oli d´Oliva Verge Extra i el turisme, en un mateix lloc. I a Maials tenim tot perquè puguis gaudir i conèixer de primera mà l’excel·lent qualitat de l’Oli d´Oliva Verge Extra Baró de Maials

Turisme aliè a les masses i respectuós amb el medi ambient, la cultura local i les tècniques tradicionals de l’agricultura.

No es tracta únicament de donar a conèixer el treball artesanal de la collita de l’oliva i l’elaboració de l’oli verge extra, també hi ha excursions, tallers sobre l’oli, tasts, degustacions, classes de cuina, activitats esportives.

Gaudeix de les activitats que t'ofereixen els Camins d'Or Líquid