Montmaneu

Montmaneu és una petita i sobtada elevació que tot i que no està situada dins del terme de Maials té molta relació amb els seus habitants. Arriba a tenir una alçada de 499 metres sobre el nivell del mar i està poblada de matolls, garrics i romers parcialment repoblada de pi blanc.

Vistes

Des de dalt de Montmaneu es pot veure, en un dia seré bona part del Pla de Lleida i la mateixa ciutat, fins i tot el Montsec i la silueta dels Pirineus. Més a l’oest es veuen terres de la Franja, Fraga, Torrent i una mica dels Monegres.

Antiguitat

De ben segur, que des de l’antiguitat fou un punt estratègic pel que fa als límits del territori i de les comunicacions. El propi Juli Cèsar parla de Montmaneu en el seu llibre La guerra civil. A dalt de Montmaneu s’hi ha trobat restes de ceràmica ibèrica campaniana del segles I i II a.C. i restes d’algunes construccions antigues i ceràmica àrab.

Prop de les confluències del riu Segre, Cinca i Ebre i entre les poblacions de La Granja d’Escarp, Mequinensa, Almatret i Maials, encara que està situada al terme de Seròs

Deja un comentario