Benvinguts a Maials!

En aquesta pàgina podreu consultar tots els llocs emblemàtics de Maials i tenir una mica d’informació i fotografies. Com també els comerços i serveis de la vila.

L’antic Maials: la Vilaclosa i la Vall dels Horts

Maials és un petit poble ple d’història la qual podem trobar a qualsevol racó de la vila sobretot a la Vilaclosa, la part vella del poble que encara conserva algunes restes de l’antic Maials, com la muralla, el castell, l’església, etc. Si voleu tenir més informació podeu visitar el museu de cal Cabalessila on hi ha un grapat d’eines antigues utilitzades pels avantpassats del habitants del poble on un guia us explicarà per a que les utilitzaven.

Un matí, podeu fer la ruta de la Vall dels Horts on podreu gaudir d’una magnífica vista del paisatge i d’unes quantes construccions antigues com ara masos, pous, el rentador, etc. avui en dia hi han uns banquets i tauletes on anar a fer un picnic i descansar.

També podeu visitar l’església de l’Assumpció que us deixarà bocabadats per la bellesa de les seves figures i retaules.

Curiositats

Una curisositat del poble és que moltes de les cases estan fetes de pedra tan per fora com per dintre.

Cada dimecres hi ha un mercat prop de la plaça dels arbres on es poden comprar tot de productes artesans.

Oli d’oliva

Abans de marxar no us oblideu de passar per l’agrobotiga a tastar l’oli d’oliva verge, producte típic de Maials. Si veniu per la Fira de l’Oli, que té lloc el tercer cap de setmana de Novembre, podreu fer una visita guiada per la Cooperativa on us explicaràn tot el procediment d’elaboració de l’oli, a més a més podreu comprar les típiques orelletes i tots els productes de Mas d’en Nogués com la truita d’ametlles.

Guia i plànol turístic