Almatret

  • El poble
  • Imatges
  • Mapa
  • Festes

Diuen que Almatret no és un poble de pas, sinó que s’hi ha d’anar expressament. Situats al bell mig d’un altiplà, i envoltats de boscos de pins, jaciments de pedra seca, molins de vent i tossals, Almatret és considerat l’únic poble de muntanya del Segrià.

Des de la carretera, i entrant de dret pel Carrer de Maials, fareu cap al centre del poble, on trobareu botigues de la millor qualitat i terrasses ben acollidores. Les podreu gaudir a l’ombra de l’Esglèsia de Sant Miquel, de la qual podeu admirar la façana gòtica del segle XVIII, una de les més singulars del Segrià. D’aquí estant, apropeu-vos a l’Ajuntament i us indicaran com trobar les antigues trinxeres i mines de carbó, una bona passejada plena de natura i curiositats.

Ben a la vora, de l’Ajuntament, a una placeta a mà esquerra, trobareu la Casa de la Torre i, més amagada, l’antiga Presó d’Almatret; la qual identificareu per estar guarnida al llindar. La porta és oberta, podeu accedir-hi per tenir testimoni de les dramàtiques condicions que els captius havien de suportar en èpoques antigues.

Pel carrer del Sindicat fàcilment divisareu l’Agrobotiga de la Cooperativa, situada en un antic edifici, què durant molts anys va fer de magatzem pels oleïcultors del poble. Una mica més endavant, un modern molí d’oli us ofereix fer-hi una visita.

Sabíeu que Almatret és el primer terme de Catalunya pel qual passa l’Ebre? Doncs si aneu en cotxe o bicicleta, no us esteu d’apropar-vos als miradors. Des del centre del poble hi ha un bon nombre de rutes senyalitzades les quals us acompanyaran durant la visita dels Tossals. La més accessible és la del Camí del Riu, la qual segueix un camí què trobareu fàcilment pel Carrer del Pou. Mentre passegeu, atureu-vos en algun mirador per gaudir de les impressionants vistes dels Tossals, zona protegida i d’alt valor ecològic.

D’aquí estant, arribeu-vos fins l’embarcador, sobre la mateixa riba, on hi ha una zona d’esbarjo, amb graelles, taules i cadires. També hi trobareu un bar i uns bungalows, oberts per visitants i els molts pescadors que afronten el repte del silur.

Des del cim del Segrià fins la benvinguda de l’Ebre a Catalunya, a Almatret hi trobareu visites privilegiades i racons difícils d’oblidar.

Recull de fotografies d’Almatret

Festes de Sant Blai el 3 de febrer.

Fes de Sant Miquel el 29 de setembre.

Podeu descarregar-vos el mapa guia d’Almatret.

Més informació sobre els Tossals d’Almatret.

Activitats a Almatret