Jornada PATT: Reptes del sector oleícola

Reptes del sector oleícola: qualitat, producció i paisatge

El proper quatre d’octubre es celebrarà una jornada PATT, a la sala de l’antic escorxador de Llardecans, on s’abordaran els principals reptes estratègics del sector oleícola del territori.

L’objectiu de la jornada es prendre consciència de la situació del sector oleícola i quins són els reptes als que ens hem d’enfrontar en un futur pròxim per tal de continuar sent competitius. El paisatge, la nostra història i els mètodes de cultiu donen valor afegit al nostre producte i ajuden a diferenciar-nos de la producció intensiva de grans països sense tradició oleícola. En la jornada es debatrà sobre com gestionar i trobar l’equilibri entre producció, paisatge i història per tal de garantir la viabilitat del sector.

La jornada comptarà amb la intervenció de Josep Mª Barrufet, responsable de projectes sectorials de Global Lleida on s’exposaran els diversos projectes que s’estan implementant des del Clúster de l’oli de Catalunya, un ens que agrupa diversos productors del territori amb l’objectiu de treballar per augmentar el valor afegit i la promoció de l’oli d’oliva verge extra de casa nostra.

Posteriorment, intervindrà Ferran Mestres, representant del Fòrum Agrari del Priorat per tal d’exposar als assistents els objectius d’aquesta entitat que treballa per recollir les inquietuds de la pagesia i que s’autorganitza per representar el sector en tots aquells àmbits que creuen prioritaris, posant èmfasi en totes aquelles qüestions relacionades amb la gestió i conservació del paisatge.

Per últim, tindrà lloc una sessió participativa dinamitzada pel tècnic AODL de la Comunitat de municipis del Segrià Sec, Marcel Vidal, amb l’objectiu de debatre entre els assistents quines són les eines, de les quals disposa el sector oleícola, per fer front als reptes a curt i mitja termini. Podria ser útil crear un Fòrum Agrari del Segrià Sec i Les Garrigues?

Cartell de la jornada Reptes del sector oleícola. Producció, qualitat i paisatge.