Observatori de l’ocupació del Segrià Sec 2017

Des de la Comunitat de municipis del Segrià Sec tenim el plaer de presentar-vos l’informe corresponent, al primer trimestre de 2017, de l’Observatori de l’Ocupació del Segrià Sec.

En termes general, la desocupació al Segrià Sec segueix a la baixa registrant, aquest primer trimestre de 2017, un total de 61 persones, setze menys que els resultats de l’últim trimestre del 2016 on la xifra es situava en 77 persones. Per tant, segueix la tendència a la baixa del nombre de desocupats, tot i que encara no s’han assolit els nivells d’ocupació anterior a l’esclat de la crisi econòmica.

Una de les conclusions que es poden extreure de la lectura de l’informe és que la desocupació afecta de forma significativa a gent amb franges d’edat elevades. Aquest fet és alarmant, ja que les persones d’edat avançada acostumen a travessar processos de reinserció més complicats al mercat laboral. També cal dir que degut a les característiques demogràfiques del Segrià Sec és normal que es doni un fet com aquest degut al sobre envelliment de la població dels diferents municipis que conformen la Comunitat de municipis del Segrià Sec, on totes les localitats presenten índexs d’envelliment per damunt de la mitjana comarcal i catalana.

Pel que fa als nivells d’ocupació, aquest primer trimestre ha resultat, en termes comparatius amb d’altres trimestres d’anys anteriors, força positiu pel que fa al nombre de contractacions. Només el més de març s’han realitzat al Segrià Sec un total de 64 contractes laborals, 28 més que els registrats el passat informe de l’observatori de l’ocupació.

Una altra dada que cal destacar és que el gruix de contractacions es troba en el sector serveis, enlloc del sector agrícola que sempre és el més significatiu del territori. També cal subratllar el nombre de contractacions que s’han donat al municipi de Sarroca de Lleida, un total de 29, cinc més que al municipi de Maials, que sempre queda en primera posició en aquest indicador, ja que és el municipi que ostenta més habitants i més empreses. Així com el nombre d’aturats amb franges d’edat elevades és significatiu, també ho és el de contractacions degut a les característiques demogràfiques del territori de la Comunitat de municipi del Segrià Sec.

L’elaboració d’accions com aquestes són elaborades per conèixer amb detall a quin context ens enfrontem de tal manera de ser capaços de definir les accions correctes que han de permetre la diversificació de l’economia i el desenvolupament local de la Comunitat.

Esperem que aquest informe us sigui d’utilitat.

Download (PDF, Unknown)

cooperativa gener 2011 065_Small_ocupació