Allotjaments en cabanes de volta?

Un nou ús per les construccions de Pedra Seca del Segrià Sec

El passat dijous sis de juliol, al centre d’interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses, es celebrà una jornada relacionada amb la possibilitat de realitzar experiències d’allotjament en construccions de pedra seca. La jornada s’engloba dins del cicle de jornades  que organitza la Comunitat de municipis del Segrià Sec, amb la col·laboració de l’Associació Leader de Ponent, per tal d’abordar temàtiques que fomentin el desenvolupament local i econòmic del Segrià Sec.

La jornada comptà amb les intervencions de Lluís Carsí (Avinyonet del Penedès) i Susana Gómez (Deltebre), responsables de Barraca entre vinyes i de La Barraca de Salvador respectivament. Els dos projectes aposten per la recuperació del patrimoni arquitectònic popular d’ús agrícola, un patrimoni caigut en el desús amb l’arribada de la mecanització al camp. Així doncs, els dos projectes han incorporat aquests elements arquitectònics com una experiència innovadora dins de l’ampli ventall d’activitats turístiques del seu territori. L’enoturisme en el cas del Penedès i el turisme rural sostenible al Delta de l’Ebre.

L’objectiu de la jornada era promocionar la possibilitat d’emular experiències similars al Segrià Sec. Un territori amb nombroses construccions de pedra seca que es podrien utilitzar com allotjaments per tal de proporcionar als visitants una experiència innovadora dins de l’ampli ventall de l’oferta oleoturística que es podria desenvolupar al territori. Per aquest motiu, es va concloure la jornada amb la ponència de Juanjo Pérez, consultor en desenvolupament econòmic de l’empresa DEL Consultors, que va explicar al públic com realitzar un estudi de viabilitat econòmica d’una experiència d’allotjament rural.

Els ponents van destacar la importància de crear la xarxa i les sinergies necessàries per tal que projectes com aquest puguin tirar endavant dins d’un marc general centrat en l’oleoturisme. Cal que els diferents actors del territori creguin amb el potencial dels recursos que tenen a disposició, i uneixin esforços per tal d’extreure’n el màxim rendiment possible aconseguint augmentar el valor afegit de l’oli d’oliva verge extra que es produeix al territori.

Foto de la jornada d’experiències d’allotjament en construccions de Pedra Seca. Innovem?

Experiències similars a Catalunya. Susana Gómez de La Barraca de Salvador i Lluís Carsí de Barraca entre vinyes.

Estudi de viabilitat econòmica d’una experiència d’allotjament rural a càrrec de Juanjo Pérez, de l’empresa DEL Consultors.