Èxit de la Ruta Urbana d’Almatret

El passat dissabte 29 d’abril es va inaugurar la ruta urbana d’Almatret.

A les 12:00h del matí, la sala de la planta baixa de l’ajuntament es presentava plena de gom a gom  per la presentació de la ruta urbana d’Almatret, una ruta que ha catalogat i senyalitzat tots els elements d’interès turístic que es troben dins del casc urbà del municipi. La presentació fou a càrrec de Jennifer Nadal, propietària de Mas del rei i de Marcel Vidal l’AODL de la Comunitat de municipis del Segrià Sec.

La presentació comptava amb una primera part d’exposició del context demogràfic i social del municipi d’Almatret i del Segrià Sec, amb l’objectiu de justificar la necessitat d’emprendre accions com la implantació de la ruta urbana. La segona part de l’exposició abordava de forma integral la ruta en qüestió exposant els punts senyalitzats i la tecnologia QR que incorporen els plafons, i que permetrà l’accés dels usuaris als diferents continguts informatius i gràfics de cadascun dels punts senyalitzats.

Per acabar, també es van presentar els diversos projectes pendents d’implementar per part de l’ajuntament, que compta amb l’ajuda inestimable d’un grup de voluntaris i voluntàries, que conjuntament amb l’AODL de la Comunitat treballen per tal de desenvolupar totes les accions que han d’ajudar, al municipi d’Almatret, a dinamitzar l’economia local per millorar la qualitat de vida dels seus habitants amb l’objectiu d’aturar el procés de regressió demogràfica sever que pateix el municipi.

Un cop finalitzada la presentació, part dels assistents van realitzar la ruta urbana acompanyats per membres del grup de voluntaris que van oferir un guiatge acompanyat de les explicacions i anècdotes de cadascun dels punts d’interès que ja formen part de la ruta urbana d’Almatret. Posteriorment, de les 16:00h a les 19:00h també es van obrir al públic el Museu de Pepe Guillermo, dedicat a la història local i la Galeria Jordi Fornos, dedicat a l’escultura i l’heràldica.  IMG_20170429_122135 IMG-20170502-WA0005