Cooperativa Verge de Loreto

Verge LoretoLa Cooperativa Verge de Loreto, productora de l’oli Rajolí d’Or, basa la seva producció en el seguiment d’uns principis de Respecte, dedicació i selecció, orientats a aconseguir el millor oli:

Respecte: Gelades, humitat i boira ens donen la benvinguda de matinada. La terra es desperta amb tota la seva duresa per donar-nos el seu millor fruit: l’oliva arbequina del nostre poble.

La natura mana. Ho sabem bé perquè som de pagès. El nostre és un esforç del dia a dia, amb el respecte absolut pel paisatge que ens envolta, pel pas del temps, sense presses. Respecte per un fruit; l’arbequina, un arbre, l’olivera i un entorn privilegiat.

Dedicació: Ens agrada el que fem i sobre tot, ens motiva compartir-ho. La nostra és una feina intensa, a vegades dura, que fem amb dedicació. Cadascun de nosaltres deixa una petita empremta treballant amb les mans, sense artificis.

Hi dediquem els nostres esforços que finalment es recompensen en forma de Rajolí d’Or, el nostre oli, l’oli de Llardecans.

Selecció: La recollida de l’oliva arbequina es realitza durant els mesos de novembre i desembre. En aquest moment l’olivera ens espera majestuosa, resistint al fred, amb les olives en el seu punt òptim de maduració. És aleshores quan hem de tenir la màxima cura en no fer malbé el fruit.

La recollida de l’oliva es fa de forma totalment artesana. Se sotmet a un procés de porga i neteja i la mòlta s’efectua seguidament a la seva recol·lecció per tal de garantir-ne la seva frescor. Amb la pasta d’oliva obtinguda, se separa de l’oli per un simple procés mecànic.