Activitats de turisme gastronòmic

Des de la Comunitat de municipis del Segrià Sec seguim organitzant les jornades PATT amb la col·laboració de l’Associació Leader de Ponent. Aquesta vegada tenim cita a Almatret, on es celebrarà una jornada dedicada a la creació d’activitats de turisme gastronòmic i agroalimentari.

El turisme gastronòmic és una forma de fer turisme en la qual la gastronomia és part de l’activitat preponderant durant la seva visita. És una opció no només dirigida a que persones treballen amb l’art del bon menjar, com ara xefs o gourmets, més aviat està enfocat a tot tipus de gent disposada a experimentar una nova experiència culinària. Les activitats del turisme gastronòmic no es centren només en l’assistència a restaurants on es serveixin plats tradicionals, sinó que inclou aspectes com visites de mercats, botigues de productes alimentaris locals, visites a cases dels vilatans, participació en festes locals, etc. L’objectiu d’aquest tipus de turisme és a més de visitar, descobrir nous sabors i preparacions culinàries.

L’objectiu principal d’aquesta jornada es promocionar aquest tipus d’activitats al nostre territori, ja que representen una possibilitat de diversificació del teixit econòmic del Segrià Sec, a més a més, de la promoció dels productes locals. El turisme gastronòmic està molt lligat a les zones rurals, ja que és on es troben productes elaborats amb els mètodes tradicionals i amb ingredients de primera qualitat. Així doncs,pensem que activitats d’aquest tipus poden ser un bon reclam pels futurs visitant del Segrià Sec.

Durant la jornada comptarem amb la participació de l’Ariadna Boixader, responsable de Olea Soul, empresa dedicada a l’organització d’activitats de turisme gastronòmic per tal de conèixer i aprofundir en els conceptes que vinculen el turisme i la gastronomia. També coneixerem experiències reals que es duen a terme al costat de casa nostra, de la mà de la Gloria Sala del celler cooperatiu de l’Olivera, a Vallbona de Monges, comarca de l’Urgell, on organitzen un seguit d’activitats relacionades amb el món del vi i de l’oli. També podrem conèixer la Magda Garret, tècnica de turisme de l’ajuntament d’Arbeca i promotora de diverses activitats relacionades amb l’oleoturisme i sens dubte una de les referents en aquest àmbit.

Per tant, creiem que serà una jornada més que interessant, on s’espera que puguem replicar algunes d’aquestes experiències a casa nostra.

La jornada és totalment gratuïta. Us recordem que us podeu inscriure enviant un correu electrònic a info@segriasec.org

 

Model B - plantilla difusió PATT